Merkur traži poreske olakšice

Objavljeno: 04.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, agencije

Predstavnici Merkur osiguranja u Srbiji traže da nova vlada Srbije uvede poreske olakšice za životno osiguranje, kao posebnog vida štednje.

- Određen deo mesečnih izdvajanja za životno osiguranje trebalo bi da bude neoporezovan - rekao je generalni direktor Merkur osiguranja Miodrag Kvrgić i podsetio da takve olakšice imaju građani koji izdvajaju za privatne penzije.

Kvrgić je na konferenciji za novinare povodom petogodišnjice poslovanja Merkur osiguranja u Srbiji istakao da je u Srbiji prosečna premija u životnom osiguranju 13 evra po stanovniku, dok je u Hrvatskoj 83 evra.

Merkur osiguranje, kako je rekao Kvrgić, deo prikupljene premije ulaže u državne hartije od vrednosti po povoljnijim uslovima nego što se država zadužuje na inostranim tržištu i ne koristi zakonsku mogućnost da kupuje i inostrane hartije od vrednosti.

Merkur osiguranje ima oko pet odsto tržišnog udela u Srbiji, s premijom od skoro pet miliona evra i 18.000 osiguranih rizika.

Rast premije životnog osiguranja te kompanije u 2011. godini bio je 22,75 odsto, dok je prosečan rast u Srbiji za tu vrstu osiguranja iznosio 7,72 odsto.

Merkur osiguranje u Srbiji je deo austrijske Merkur osiguravajuće grupacije čiji je generalni direktor Alois Sundl najavio uvođenje novih usluga u Srbiji i širenje poslovanja. On je istakao da će već danas početi pripreme za uvođenje zdravstvenog osiguranja.

U okviru Merkur osiguravajuće grupacije, osnovane u Gracu pre 214 godina, posluju kompanije u Austriji, Srbiji, Sloveniji, Hravstkoj, BiH i Crnoj Gori.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana