Zvanični kurs Evra za dan 29.09.20. :: 117.5792 rsd

Austrijanci opet hoće naš Telekom

Objavljeno: 09.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti, Tanjug

Austrijski koncern Telekom Austrija (TA) neće učestvovati u privatizaciji kosovskog PTK, ali namerava da se ponovo angažuje oko kupovine Telekoma Srbije, tvrdi bečki ekonomski dnevnik Virtšaftsblat.

- Nisu planirane nikakve aktivnosti na Kosovu - rekao je portparol TA Aleksander Kledorf vezano za privatizaciju PTK čiji je proces pokrenut krajem prošlog meseca.

Virtšaftsblat ističe da će se TA, po svemu sudeći, pozicionirati u drugom pokušaju preuzimanja Telekoma Srbije, ukoliko to preduzeće bude ponovo bilo ponuđeno za prodaju.

Prema pisanju lista to se očekuje za 2013.godinu. Za Telekom Srbije austrijska kompanija će morati da se pripremi za konkurenciju iz Rusije, dodaje dnevnik, ukazujući da će u tu bitku ući ojačana pošto je Amerika Movil multimilijardera Karlosa Slima ušao u austrijsku kompaniju.

Bivši šef austrijske kompanije Boris Nemšić, koji je savetnik "Delta Partnersa" iz Dubaija je potvrdio bečkom listu da je grupacija oko "Delta Partnersa" zainteresovana, ali da će konačnu odluku o učešću u procesu privatizacije tek doneti.

Takođe, kako tvrdi list, za PTK se interesuju Dojče Telekom preko svoje hrvatske sestrinske kompanije, kao i Frans Telekom i turski Turkcel.

Do oktobra potencijalni kupci treba da predaju svoje ponude, a očekuje se da će u procesu ostati četiri do šest interesenata. Zaključenje posla planirano je tek za iduću godinu, podseća dnevnik dodajući da je privatizacija prošle godine bila neuspešna jer su se isuviše mimoišli stavovi o ceni agencije za privatizaciju i ponuđača. 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana