Branko Radujko predsednik UO GSP-a

Objavljeno: 12.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92

Odlukom Skupštine grada Beograda, dosadašnji generalni direktor Telekom Srbije Branko Radujko imenovan je za predsednika Upravnog odbora GSP-a.

Sa te funkcije odbornici skupštine grada razrešili su dosadašnjeg predsednika UO Bojana Bovana, koji je podneo ostavku.

Kako se obrazlaže, odluka o postavljanju Branka Radujka na čelo Upravnog odbora GSP-a doneta je kao sastavni deo mera u cilju restrukturiranja i transformacije najvećeg gradskog prevoznika iz gubitaša u profitabilno preduzeće.

GSP već godinama beleži gubitke u poslovanju, pa se očekuje da će u restrukturiranju akcenat bude na optimizaciji poslovnih procesa i racionalizaciji poslovanja. Kako piše B92, Radujko na poziciji predsednika UO neće primati novčanu nadoknadu.

Branka Radujka je krajem 2007. godine tadašnja Vlada Srbije koju su činili DS i DSS imenovala na mesto generalnog direkotra Telekoma Srbije, gde je zamenio dotadašnjeg direkotra Draška Petrovića.

Radujko je diplomirani je pravnik, rođen je u Kninu 1974. godine. Karijeru je počeo kao pripravnik u advokatskoj kancelariji, a potom radio u međunarodnom humanitarnom sektoru. Bio je savetnik pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića i šef kabineta premijera Zorana Živkovića.

Predsednik Srbije Boris Tadić postavio ga je 2004. godine za specijalnog savetnika zaduženog za regionalnu politiku, a od juna 2006. je generalni sekretar predsednika Republike.

Član je Demokratske stranke, Srpske asocijacije menadžera i Saveta Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana