Tabaković: Dačić preterao, banke nisu najgore

Objavljeno: 13.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, agencije

Potpredsednica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković kaže da je mandatar za sastav Vlade Srbije Ivica Dačić upotrebio "malo prejake reči" kada je rekao da je finansijski sektor najveći neprijatelj naroda, ali se složila da je dosadašnja ekonomska politika bila neadekvatna.

- Upotrebio je malo prejake reči - navela je Tabaković na molbu novinara da prokomentariše tu Dačićevu izjavu.

Ona ipak smatra da Dačićeva izjava ima osnova i kao primer navela reklame za keš kredite u kojima nema "sitnih slova" sa upozorenjem za građane.

- Svake večeri na televiziji gledate reklamu za keš kredite gde nema onih sitnih slova kao na kutijici cigareta gde se upozorava da pušenje nije zdravo i da ubija - rekla je Tabaković novinarima nakon okruglog stola posvećenog razvoju juga Srbije.

Prema njenim rečima, ta sitna slova o uslovima po kojima se krediti uzimaju mogu da budu "kobna" po korisnike jer mnogi od zaposlenih već nisu u mogućnosti da kredite redovno finansiraju, kako je ukazala, što zbog rasta kursa, što zbog gubitka posla, a to posledica dosadašnje "neadekvatne ekonomske politike".

- Ako je mandatar upravo na to mislio, onda izvolite, nemojte se složiti sa njim, ali onda ćete imati problem sa logikom rekla je Tabaković i dodala da danas sve prvo gledaju kurs evra.

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić izjavio je ranije da je finansijski sektor "najveći neprijatelj naroda" i da neko treba da snosi odgovornost za loše stanje u finansijama i ekonomiji.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana