Svaki ministar gradi po jedan koridor

Objavljeno: 25.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic

Da bi ostvarila životne snove Milutina Mrkonjića i Velimira Ilića da grade koridore, buduća vlada Srbije imaće ministarstva saobraćaja i građevine koja će, po svemu sudeći, raditi isti posao.

Duplirano mesto u Nemanjinoj koštaće najviše građane, a prema rečima Nemanje Nenadića, takav slučaj preklapanja poslova zarad ličnih interesa još nije zabeležen.

Prvobitno, Iliću je bilo namenjeno neko javno preduzeće ili kancelarija koja bi se bavila izgradnjom puteva, što lider NS nije prihvatio, već je od svojih koalicionih partnera tražio šta mu je obećano - ministarstvo.

- Želim da završim koridor 11 od Beograda do južnog Jadrana, koji je moj životni cilj, moj san. Tim poslom sam se bavio kao ministar u dva mandata i prirodno je da se tome opet posvetim. U dugom razgovoru sa Dačićem, Vučićem i Mrkonjićem razgovarao sam o tom poslu i da nismo postigli dogovor, ne bih prihvatio ministarsko mesto. Ja ću pomoći Mrki. On će biti ministar za saobraćaj i baviće se koridorom 10, koji je započeo. Ja ću se baviti koridorom 11, a zajednički ćemo graditi ulaz u Beograd - rekao je Ilić.

Da isti posao želi i dosadašnji ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, govori i njegova žučna svađa na jednom od sastanaka sa mandatarom Dačićem, kada se bunio zbog resora koji je dobio Ilić. Mrkonjić je bio ljut što je Dačić obojici obećao da će graditi autoput u Srbiji.

Nemanja Nenadić, direktor Transparentnost Srbija, kaže da shvata zbog čega se dvojica ministara utrkuju u gradnji puteva.

- To je posao koji je popularan jer je bolje slikati se pored deset kilometara napravljenog puta, nego baviti se zakonskim reformama. Katastrofalno je da dva ministarstva rade istu stvar. To mora biti sprečeno. Ja nisam upoznat s tim da je ranije postojala takva situacija da dva ministarstva rade istu stvar. Pravo pitanje je odakle će biti nabavljen novac za tu izgradnju, ko će dobiti posao. Zašto to ministri nisu rekli? I šta se dešava sa novoosnovanim preduzećem Koridori Srbije? Čime će se ono baviti? - postavlja pitanja Nenadić. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana