Cvetković: Ne plašim se hajke zbog Agrobanke

Objavljeno: 16.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Bivši premijer Mirko Cvetković negirao je bilo kakvu umešanost u aferu oko Agrobanke i poručio da ga ne može ugroziti hajka koju protiv njega vode pojedini mediji, ali da je to "jako loša slika o našoj državi".

- Imajući u vidu da svi želimo da budemo demokratska država, u tom kontekstu imam tri apela, a prvi upućujem intelektualcima i nevladinim organizacija da dignu glas protiv takvog ponašanja, potpuno neargumentovanih napada i kritika da sam prvooptuženi u aferi Agrobanka - rekao je Cvetković.

Drugi apel bivši premijer je uputio izvršnoj vlasti ukazujući da ne sme da dozvoli, ne zbog njega kao pojedinca već zbog institucije koju je predstavljao, da se bez agrumenata vodi hajka, a treći inspiratorima hajke, preporučivši im "da je bolje da se bave onim poslom za koji su rekli da će ga dobro obavljati, a ne destrukcijom".

Cvetković je rekao da su optužbe na njegov račun potpuno besmislene i da se svode na to da je prijatelj sa Zvonimirom Nikezićem koji je nekada bio u Upravnom odboru Agrobanke i dao ostavku.

Bivši predsednik Vlade Srbije je istakao da je problem u Agrobanci "ozbiljan i dubok i da ne datira od skoro, a da je u septembru prošle godine Narodna banka Srbije nakon vanredne kontrole došla do informacije da su gubici u toj banci ogromni i da situacija nije ni blizu one kakva se do tada prikazivala."

- Mene prozivaju samo zato što sam prijatelj sa članom Upravnog odbora koji je dao ostavku (Zvonimir Nikezić). Ja jesam prijatelj sa njim, ali zaista ne znam od čega treba da se branim. Vidim da sam sada svima na tapetu, tako da ako se sutra proglasi suša, ja ću biti kriv i za to - rekao je Cvetković.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana