Vučić: Srbija dobija novu fabriku oružja

Objavljeno: 23.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, agencije

Srbija namerava da izgradi fabriku modernog naoružanja a potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin želi da pomogne Srbiji u njegovom plasmanu.

Prvi potrpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić je na kraju posete Moskvi, gde je razgovarao sa ruskim vicepremijerom Dmitrijem Rogozinom, rekao da će već od ponedeljka naši stručnjaci krenuti sa pravljenjem programa i zajedničkih modela saradnje Srbije i Rusije u ovoj oblasti i da očekuje da će to doneti ozbiljne rezultate.

Vučić je naveo da je na sastanku bilo reči o strateško-političkim pitanjima, unapređenju odbrambene politike obe zemlje i razvoju srpske namenske industrije, plasiranju robe na rusko tržište i zajedničkom izlasku na treća tržišta. 

Po Vučićevim rečima, stručnjaci će već od ponedeljka zvanično krenuti u izradu planova o zajedničkim modelima i zajedničkoj proizvodnji.

- Mislim da će to doneti ozbiljan rezultat srpskoj privredi i namenskoj industriji i za svih deset naših direktnih i indirektnih vojnih proizvođača. Tu mnogo više dobija srpska strana i zadovoljan sam što se ruska strana složila da nam na takav način pomogne - rekao je on.

- Naš cilj je da do kraja godine otvorimo fabriku složenih borbenih sistema, pa je potreban plasman na više važnih tržišta u svetu. I tu očekujemo i podršku Rusije - naveo je Vučić.

Po njegovim rečima, Srbija je obezbedila sredstva i ima znanja, samo joj je potrebna pomoć u plasmanu, odnosno saradnja sa više zemalja u svetu, afričkim, azijskim, sa Rusijom. Na pitanje da li očekuje pritiske zapadnih zemalja zbog vojne saradnje sa Rusijom, Vučić je odgovorio negativno, navodeći da i evropskim partnerima odgovara razvoj srpske privrede.

On je kazao da je u razgovorima u Moskvi ponovio da Srbija neće biti članica nijednog vojnog saveza i da će sačuvati neutralnost. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana