Građani će biti sigurni kad kupuju nekretnine

Objavljeno: 27.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti

Građani Srbije će uskoro imati dodatnu zaštitu pri kupovini stana, kuće ili zemlje. Naime, Republički geodetski zavod najavio je novu internet uslugu, koja će omogućiti kupcima da ukucavanjem osnovnih podataka saznaju sve o vlasnicima ili korisnicima nepokretnosti.

Tako će građani i pre nego što se odluče da kupe stan moći sve da provere. Ova usluga Republičkog geodetskog zavoda u velikoj meri će sprečiti zloupotrebe i prevare u prodaji nekretnina. Šansa da se isti stan preproda više puta, ili da se kvadrati kupe od nepostojećih vlasnika, odnosno prevaranata, uskoro će biti svedene na minimum.

- Putem internet-servisa „KN web Public“, Republički geodetski zavod omogućiće građanima Srbije da uz osnovne informacije saznaju javno dostupne podatke o vlasnicima nepokretnosti. Dovoljno je ukucati broj katastarske parcele ili adrese nepokretnosti i građanima će na raspolaganju biti podaci o vlasništvu određene nepokretnosti.  - kaže Nenad Tesla, direktor Republičkog geodetskog zavoda.

Osim „KN web Public“, u ovoj ustanovi postoje i brojni drugi servisi, kao što su „Pisarnica SMS notifikacija“, podnošenje zahteva putem interneta, pregled Centralne evidencije hipoteka, kao i internet-stranica www.rgz.gov.rs, koja pruža linkove ka svim servisima ovog Zavoda.

Na geoportalu www.geosrbija.rs Republičkog geodetskog zavoda građanima su dostupne informacije iz zvaničnih baza podataka Republičkog geodetskog zavoda i drugih javnih institucija nadležnih za geoprostorne podatke. Ovaj portal mesečno poseti oko 2,5 miliona korisnika.
  



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana