Tekst objavljen: 11.07.2013 13:00        


Akcionarsko društvo Tigar iz Pirota bilo je prva firma u Srbiji koja je svojevremeno ispunila uslove da se uvrsti na listing A Beogradske berze. Krajem prošlog meseca, Komisija za listing Berze čak je treći put od te velike promocije odobrila firmi iz Pirota dodatni dvomesečni rok da uskladi svoje izveštavanje investitora sa berzinim Pravilnikom o listingu.

Berza zapretila Tigru skidanjem sa Prime listinga

U suprotnom, Tigru je zaprećeno skidanjem sa te liste koja bi trebalo da bude prestižna.

Ovlašćeni revizor se, naime, uzdržao od davanja mišljenja o finansijskom izveštaju Tigra za prošlu godinu, a propisi Berze kažu da firma o čijem se finansijskom izveštavaju revizor izjasnio negativno ili se od izjašnjavanja uzdržao, ne može biti u društvu A.

Sa svoje strane, sam Tigar je investicionu javnost obavestio da je Vlada Srbije odobrila garanciju Fonda za razvoj kompaniji Tigar u ukupnom iznosu od 20 miliona evra na period od 62 meseca.

Ovom garancijom Tigru se obezbeđuju sredstva za refinansiranje postojećih kredita i obezbeđenje kredita za trajna obrtna sredstva.Prema konsolidovanom finansijskom izveštaju kompanije Tigar za prošlu godinu, ta firma je poslovala s gubitkom od milijardu dinara ili oko 10 miliona evra.

U berzanskom informatoru se, međutim, podvlači da „u dosadašnjem poslovanju nije bilo gubitaka u matičnoj kompaniji Tigar ad Pirot“.

Račun Tigra je za poslednjih godinu dana bio 87 dana u blokadi.
Prošle godine je Tigar imao 27 emisija kratkoročnih obveznica sa rokom dospeća od 90 dana, sa čijim servisiranjem nije bio uredan, a koje su služile za refinansiranje ranije uzetih kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tigar akcije berza Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana