Tekst objavljen: 22.09.2023 16:45        


Tokeni su se pojavili pre dve godine, a neki su u to vreme koštali milione dolara

"Čak 95% NFT tokena je sada praktično bezvredno"


Prema nedavnom izveštaju kripto platforme dappGambl 95 odsto NFT tokena je danas praktično bezvredno.

Kompanija je otkrila da 69.795 od 73.257 analiziranih NFT kolekcija sada ima tržišnu kapitalizaciju od nula etra.⁠

Drugim rečima, 95 procenata NFT kolekcionara, oko 23 miliona ljudi, drži ekskluzivna prava na JPG-ove koji zapravo ne vrede ništa.⁠

- Ova zastrašujuća stvarnost trebalo bi da posluži kao otrežnjujuća provera euforije koja je često okruživala NFT prostor - navodi se u analizi dappGambla.

- Usred priča o digitalnim umetničkim delima, koja se prodaju za milione i priča o uspehu preko noći, lako je prevideti činjenicu da je tržište prepuno zamki i potencijalnih gubitaka - dodaje se.

Tokeni su se pojavili pre dve godine, a neki su u to vreme koštali milione dolara. Ipak interesovanje je značajno opalo, a cene su naglo pale.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U julu je najniža cena kolekcije "Bored Ape Yaht Club" pala na istorijski najniži nivo od ispod 30 ETH, otprilike 58.700 dolara u to vreme, što je bila najniža cena od oktobra 2021. godine.

Čak i filtrirajući samo NFT-ove najveće vrednosti, dappGambl je otkrio da 18 odsto ovih vrhunskih kolekcija ima tržišnu kapitalizaciju od nula etera, što ukazuje da su čak i "najjače" kolekcije postale bezvredne.

Da bi prebrodili oluju, tokeni će morati da dokažu da imaju inherentnu vrednost, bilo da je to kulturno relevantno ili predstavlja stvarnu umetnost, što je mnogo lakše reći nego učiniti.

U međuvremenu, kripto zajednice poriču razorni pad, a neki Reddit-ori tvrde da su NFT i dalje tržište bikova i da je "sada vreme za kupovinu" navodi Futurism.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
digitalni token kriptovalute NFT dappGambl

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana