Tekst objavljen: 11.09.2022 12:00        


Više od polovine ispitanika iz generacije Z reklo je da rad na daljinu otežava uspostavljanje kontakata

Da li vam nedostaje kancelarija ili ste na poslu prisutni samo fizički?

Ovo leto su u SAD, na tržištu rada, obeležila razočaravajuća stažiranja mladih ljudi, što je dovelo do toga da nedostaci rada na daljinu postanu očigledni za mnoge pripadnike generacije Z.

Oni koji tek ulaze u redove radne snage, kao pripravnici ili novozaposleni, naišli su napoluprazne kancelarije, odsutne menadžere i sporadične mogućnosti za umrežavanje, pokazuje novo istraživanje Harris Poll-a.

Više od polovine ispitanika iz generacije Z reklo je da rad na daljinu otežava uspostavljanje kontakata, dok je 55% reklo kako oseća kao da propušta važan korak u svom odraslom dobu, zbog načina na koji jepandemija uticala na "kancelarijsku kulturu", piše Blumberg ovih dana.

Njujorška agencija, takođe, izveštava o tome da bi seotprilike polovina američkih radnika mogla opisati kao "ljudi koji odustaju u tišini". Na engleskom jeziku, to bi bio izraz "quiet quitters".

Aktuelna studija kompanijeGalluppokazuje da"zaposleni nastavljaju da obavljaju svoj posao, ali da su psihički odvojeni od njega". Drugim rečima, prisutni su fizički, ali ne i glavom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prema Galupovom istraživanju iz juna, u kojem je učestvovaloviše od 15.000 američkih radnika, zaposlenih na (ne)puno radno vreme,oko 50% ispitanika je zadovoljilo definiciju "tihog odustajanja".

To je termin koji se nedavno pojavio, a opisujepreovlađujući način razmišljanja radnika u trenutku kada je pandemija počelada menja prioritete zaposlenih, alii politike preduzeća.

Studija je pokazala da je udeo angažovanih zaposlenih ostao stabilan na 32%, a onih koji su bili aktivno neangažovani porastao je na 18%, sa 17% na početku godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao kancelarija rad od kuće rad iz kancelarije generacija z

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana