Tekst objavljen: 30.09.2022 16:00        


Od 1. oktobra, Velika Britanija uvodi nove takozvane garantovane cene energije koje će omogućiti da posečan račun potrošača za struju i gas iznositi oko 2.500 funti, odnosno 2.850 evra godišnje u naredne dve godine

Koje mere uvode Britanci kako bi smanjili potrošnju struje i gasa?


Kako prenosi “Bilten”, Agencije za energetiku Srbije to će prosečnom domaćinstvu uštedeti najmanje 1.000 funti godišnje na temelju trenutnih cena energije i dodatak je popustu na računima za energiju od 400 funti, odnosno 456 evra.

To se odnosi na sva domaćinstva u Velikoj Britaniji i Severnoj Irskoj, a snabdevačima će se iz budžeta plaćati razlika do komercijalne cene energije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Preduzeća i organizacije javnog sektora dobiće jednaku pomoć tokom zime. Paket uzima u obzir privremeno uklanjanje zelenih nameta, u vrednosti od oko 150 funti odnosno 171 evro, s računa domaćinstava, a zameniće postojeće ograničenje cene energije, što će biti nadoknađeno iz budžeta. Pošto preduzeća nisu imala koristi od dosadašnjeg sistema gornje granice cena energije i nisu uvek u mogućnosti da poprave svoju cenu energije kroz fiksne ugovore, mnoga javljaju o predviđenom povećanju troškova energije za više od 500 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
štednja gasa Velika Britanija energetska kriza štednja struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana