Tekst objavljen: 20.03.2020 11:25        


U jeku pandemije koronavirusa, mnogi kupci stvaraju zalihe hrane, ali različita vrsta robe kupuje se u različitim zemljama, javlja nemačka agencija DPA

Nemci najviše kupuju toalet papir, Španci i italijani vino, a Holanđani - marihuanu

Stanovnici Nemačke prvo su ispraznili police sa testeninama i toalet papirom, dok su se Italijani i Španci najviše snadbebvali vinom. Interesantno je da u Turskoj naglo porasla potražnja za kolonjskom vodom.

Velika potražnja za toalet papirom prisutna je i u Skandinaviji, SAD-u, Velikoj Britaniji i Izraelu. U Italiji, s druge strane, ne prave velike zalihe hrane, ali je naglo porasla prodaja dezinfekcionih sredstava.

U Turskoj je trenutno vrlo teško doći do njihove kolonjske vode, Kolonye. Kako ova vrsta vode sadrži oko 80% etanola, deluje efikasno kao dezinfekciono sredstvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U susednoj Bugarskoj, potrošači stvaraju zalihe citrusa. U Skandinaviji vlasti upozoravaju stanovnike da ne kupuju lekove poput paracetamola i insulina.

U SAD-u prisutna je velika potražnja za flaširanom vodom, a u prodavnicama na području Vašingtona dopisnik za DPA primetio je prazne police sa mesom.

S druge strane, Holanđani su se najviše snadbevali marihuanom. Neposredno pre zatvaranja poznatih kafeterija, koronavirus je naterao ljude da u nedelju čekaju u dugim redovima kako bi kupili zalihe marihuane, prenosi DPA.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
marihuana holandija Nemačka kupovina evropa korona virus stvaranje zaliha

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana