Tekst objavljen: 04.01.2020 10:00        


Predloženi zakon o poreklu imovine i posebnom porezu neće imati vremenska ograničenja, primenjivaće se na sve građane i sadrži mehanizam naplate nezakonito stečenih dobara, saopštila je Vlade Srbije

Novi zakon o poreklu imovine proverava sve, nema vremensko ograničenje

Kako se navodi, tekst koji je poslat Skupštini na razmatranje će ciljati poreske obveznike čija imovina ne odgovara prihodima koje imaju, a trebao bi i da olakša utvrđivanje da li se neko nezakonito obgatio.

„Ovo zakonsko rešenje predstavlja sredstvo za ostvarivanje državne politike – normiranjem postupka kojim se utvrđuje poreklo imovine i poseban porez, a čime se postižu očigledni fiskalni i značajni nefiskalni ciljevi", navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na konferenciji nakon sednice Vlade objasnila da je Predlogom zakona predviđeno da bude oformljena posebna jedinica u Poreskoj upravi koja će proveravati „svakoga, pre svega političare i političku elitu", prenosi Blic.
.
Opozicioni Savez za Srbiju je u martu ocenio da je tada predstavljeni Nacrt zakona o poreklu imovine "još jedna prevara" nosilaca vlasti jer ni na koji način nije obuhvatao srodnike, a u proveri je bio ograničen samo od 2007. godine pa nadalje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ana brnabić Vlada Srbije zakon o poreklu imovine savez za srbiju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana