Tekst objavljen: 10.07.2021 9:00        


Stellantis Grupa objavila je da će do 2025. uložiti više od 30 milijardi dolara u elektrifikaciju i novu tehnologiju, a svih 14 brendova koji čine ovog automobilskog giganta dobiće električne modele. Ipak, neke marke će se putem elektrifikacije kretati brže od drugih, pa će Opel postati potpuno električni brend do 2028

Opel će postati prva potpuno električna marka automobila


Nedavno je saopšteno da će Fiat izbaciti motore sa unutrašnjim sagorevanjem iz svojih automobila do 2030. godine, a sada je objavljeno da će Opel to uraditi dve godine ranije. Ova odluka odnosi se na sva putnička i komercijalna vozila brendova Opel i Vauxhall.

Nemački brend ima plan da sa novom gamom električnih modela napadne i kinesko tržište, a potvrđeno je i da će jedan od novih automobila sa baterijama ove kompanije dobiti legendarno ime Manta. Iako je Opel nedavno predstavio električnu restomod verziju Mante, novi automobil neće imati puno sličnosti, jer će umesto oblika kupea dobiti proporcije SUV modela.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na konferenciji povodom elektrifikacije celokupne game, Stellantis Grupa objavila će da će svi električni automobili biti postavljeni na četiri nove platforme koje će omogućiti domet od 500 do 800 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

Vrlo zanimljivu konferenciju obeležilo je par izjava koje su prilično tajnovite ali ipak nude uvid u budućnost pojedinih brendova. Primera radi, čelnici Stellantisa rekli su da od 2024.

Alfa Romeopostaje Alfa e-Romeo, bez dodatnog pojašnjenja, dok je za brendLanciarečeno da će postati „najelegantiji način da se zaštiti planeta“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobili električni automobili opel automobili na struju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana