Tekst objavljen: 26.08.2022 9:00        


Potpuna stabilizacija na tržištu peleta očekuje u narednih desetak dana, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović. Mogi se pitaju da li je sada kasno , neki su se vratili na drva, n eki već uspeli da ovbezvbede pelet, ali po drastično uvećanim cenama

Sledećih 10 dana su ključni za tržište peleta


Mihajlović je rekla da će Vojska Srbije pomoći JP "Srbijašume“ u krčenju šumskih puteva, te da će svi proizvođači peleta dobiti potrebne količine sirovog drveta.

"Ograničili smo cenu peleta, zabranili izvoz i na putu smo ka potpunoj stabilizaciji tržišta, posebno jer će i Vojska Srbije pomoći JP Srbijašume kod Knjaževca i Medveđe u krčenju šumskih puteva i biće dovoljno sirovog drveta za sve proizvođače", rekla je ona.

Navela je da oko 110.000 domaćinstava koristi pelet, a milion ogrevno drvo.

"Mi smo učinili sve što smo mogli za sve kategorije da dobiju na vreme energent koji koriste. Inspekcije su na terenu, koliko god to bilo neprijatno, potrebno je da pokažemo da država prati da li se poštuju donete odluke", rekla je ona.

Navela je da je u 45 lokalnih samouprava izvršena kontrola 151 privrednog subjekta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Njih 108 poseduje svu potrebnu dokumentaciju, dok su kod 37 utvrđene nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka", rekla je ona.

Mihajlovićeva je poručila da se svakodnevno radi na stabilizaciji tržišta kako bi domaćinstva imala dovoljno peleta i ogrevnog drveta.

"Verujem da će u narednih sedam do 10 dana doći do potpune stabilizacije“, zaključila je ona.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
tržište peleta pelet nestašica peleta Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana