Tekst objavljen: 19.07.2023 13:35        


Ove godine Singapur je smenio Japan na čelu liste najpoželjnijih svetskih pasoša, odnosno dokumenata sa kojima se može posetiti najviše zemalja bez vize

Srpski pasoš skočio za tri mesta, singapurski najjači na svetu


Prema listi koje je sastavila konsultantska kuća Henley & Partners, a na osnovu podataka Međunarodne asocijacije za vazdušna putovanja, singapurski pasoš je najmoćniji na svetu jer se sa njim može posetiti 192 od 227 zemalja i destinacija na svetu. Slede ga nemački, italijanski i španski pasoši jer građani ovih zemalja mogu da putuju u 190 destinacija bezvizno, zbog čega ove tri zemlje dele drugo mesto na listi. Na trećoj poziciji našao se Japan čiji građani su u 2022. mogli da putuju u 193 zemlje a sada je taj broj pao na 189.

Što se tiče srpske putne isprave, mi smo se našli na 34. mestu ove liste što je skok za tri pozicije. Sa našim pasošem moguće je posetiti 137 zemlje i destinacije bez vize.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Od naših komšija ispred Srbije na listi se nalaze Mađarska, koja je na šestoj poziciji i čiji građani mogu bez papirologije posetiti 186 destinacija, zatim Bugarska i Rumunija (13. mesto) čijim građanima je otvoreno 176 zemalja, i Hrvatska koja se nalazi na 14. poziciji sa mogućnošću putovanja u 175 zemalja bez vize.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
lista najjačih pasoša najjači pasoš pasoši srpski pasoš putovanje pasoš singapura

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana