Tekst objavljen: 31.03.2020 14:45        


Očigledni profiteri krize izazvane koronavirusom su proizvođači lekova i osnovnih potrepština, uključujući tu idezinfekciona sredstva. Međutim, i IT sektor beleži neke neverovatne uspehe

Šta napravi haos oko korone: Tražnja za akcijama GREŠKOM porasla čak 1.500%

Dobar primer za to je aplikacija Zoom, preko koje sada veliki broj nastavnika realizuje onlajn nastavu. Nju koriste i crkve kako bi držale virtuelne mise ali i ljudi koji žele da upoznaju srodnu dušu. Aplikacija naime omogućava održavanje video poziva sa čak 99 osoba.

U 2019. godini njena tržišna vrednost iznosila je 16 milijardi dolara, i ona nije bila tako široko poznata kao danas.

U međuvremenu se pak desila pandemija koronavirusa, koja nas je naterala da radimo od kuće.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Greškom profitirala oba Zoom-a

Zoom sada koristi veliki broj kompanija. One tu uslugu plaćaju nešto manje od 18 evra na mesečnom nivou. Za fizička lica je pak aplikacija besplatna ali trajanje poziva je ograničeno na 40 minuta. Iz tog razloga je koristi veliki broj prosvetnih radnika.

Njenu naglu popularnost primetili su i investitori. Zato je vrednost kompanije koja stoji iza Zoom-a munjevito porasla. Cena akcije je sa 70 dolara u januaru skočila na 150 dolara krajem marta. To znači da vrednost kompanije sada iznosi neverovatnih 42 milijarde dolara.

Zanimljivo je da su neki investitori u brzini i haosu usled velikih lomova na tržištu, invstirali u pogrešan Zoom. Tako je poraslo interesovanje i za akcije Zoom Technologies, i to za čak 1.500 odsto. Ova kineska kompanija je takođe, ni kriva ni dužna, profitirala na pandemiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zoom aplikacija profitirali greškom korona virus ekonomska kriza rast profita berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana