Tekst objavljen: 10.03.2023 15:45        


Nedaleko od Beograda, kako piše u oglasu, izvesni Goran prodaje vikendicu sa imanjem od 44 ara za 15.000 evra. Ono po čemu se ovaj oglas posebno izdvaja jeste priroda i zelenilo koje nekretninu okružuje, pa tako liči na one iz bajke

Sve više vikendica se prodaje za male pare, ali ima jedna "kvaka"


Iako po kvadraturi nije naročito prostrana, kućica je odmah useljiva, piše u opisu oglasa na jednom portalu za prodaju nekretnina. Zemljište koje ulazi u pomenutu cenu iznosi preko 4.400 kvadratnih metara, a sastoji se od dve parcele i prodaje kao imanje sa vinogradarskom kućicom.

Kuća trenutno nema vodu i struju što je najverovatnije jedan od razloga za prodaju po niskoj ceni, ali kako je Goran istakao moguće je instalirati priključke na vodovod i struju kao i legalizacija vikendice.

- Objekat je neuknjižen, a zemljište se vodi kao poljoprivredno, istakao je vlasnik.

Ono što svakako privlači sve koje žive u gradu je dobra pozicija zemljišta. U oglasu je objašnjeno da kućica ima pogled ka Avali i da je pristup do imanja sa glavnog puta. Sudeći prema priloženim fotografijama, kućica je kao pun pogodak za beg iz gradske gužve.

Podsetimo da su cene nekretnina značajno porasle poslednjih godina i da se ovaj trend i dalje ne zaustavlja. Posebno su poskupeli kvadrati stanova, kuća, vikendice ali i zemljišta na atraktivnim lokacijama.

Jeftine kuće i vikendice postaju trend

Na društvenim mrežama stalna su tema cene nekretnina koje konstantno "divljaju". Ono u čemu se većina ljudi slaže, jeste da je najveći rast cena vidljiv u velikim gradovima i popularnim turističkim lokacijama. Mada, u nekim mestima u Srbiji kuća može da se kupi i za samo par hiljada evra.

Na društvenim mrežama mnogi oglašavaju nekretnine, tako je i jedan čovek na Fejsbuku objavio da prodaje kuću za 8.750 evra, uz mogućnost za dogovor oko visine cene, kao i plaćanje na rate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


- Mesto Pobeda, 40 km severozapadno od Bečeja, 30 km jugoistočno od B. Topole, asfaltni put. Kuća sa dvorištem, 36 kvadrata: soba 5×4, kuhinja 3x3, kupatilo. Asfaltni put, ambulanta, prodavnica, škola 5 km linijski prevoz školski bus, voda, struja. Cena okvirno 8.750 evra. Moze i pregovaranje. (Može i iznajmljivanje na duže). Kupoprodajni ugovor overen kod notara, na osnovu kog predat u zahtev za upis u katastar kao jedini vlasnik. Može eventualno i na rate mada bi to morali preko advokata, ako postoji ta mogućnost.

Najviše se cene od 7.000 do 13.000 evra

Prema izveštaju Republičkog geodetskog zavoda za 2022. godinu,prodato je 1.318 vikendica, a cene su išle do 1.000 evra, pa do fantastičnih 410.000 evra za koliko je prodata luksuzna vikendica u Sremskoj Kamenici.

Vojvodina prednjači po broju registrovanih ugovora o kupoprodaji ovih objekata sa 59 odsto, zatim Šumadija i Zapadna Srbija sa 20 odsto, Beograd 12 odsto, i Južna i Istočna Srbija sa 9 odsto.

Ukupna vrednost tržišta vikendica u Srbiji iznosila je prošle godine 27 miliona evra, a najviše u Vojvodini - 13 miliona evra. Najveći broj vikendica prodat je za između 7.000 i 13.000 evra. Takođe preko 100 vikendica u Srbiji je prodato po ceni višoj od 62.000 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vikendice prodaja vikendica nekretnine neuknjižena nekretnina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana