Tekst objavljen: 17.03.2021 12:55        


U poslednje dve godine, a naročito od pojave koronavirusa, povećan je broj firmi u Srbiji koje su kao pretežnu delatnost registrovale trgovinu na malo posredstvom pošte ili preko interneta, objavila je Agencija za privredne registre (APR)

U Srbiji sve više firmi registrovanih za online i prodaju putem pošte

Najveći broj firmi je registrovan za delatnost nespecijalizovane trgovine na veliko, računarsko programiranje, izgradnju stambenih i nestambenih zgrada, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, drumski prevoz tereta.

Među preduzetnicima preovlađuje delatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, frizerski i kozmetički saloni, drumski prevoz tereta, održavanje i popravka motornih vozila.

Od početka ove godine do 23. februara osnovano je 20 firmi i 56 preduzetnika koji su registrovali obavljanje trgovine na malo putem pošte ili interneta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U 2020. godini za obavljanje te delatnosti registrovano je 169 firmi i 276 preduzetnika, a iz registra je brisano 56 firmi i 59 preduzetnika.

Godinu dana ranije za prodaju putem pošte ili interneta registrovano je 114 firmi i 255 preduzetnika, a u 2018. samo 10 firmi i 16 preduzetnika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodaja putem pošte online prodaja online prodavnice trgovina e-trgovina razvoj e-trgovine pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana