Tekst objavljen: 04.03.2021 12:40        


Kompanija Zum (Zoom) očekuje da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju posle prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesionalnim, školskim i društvenim životima

Zoom je eksplodirao prošle godine, a nastaviće da raste i ove

Kompanija predviđa rast prihoda od 42 odsto za ovu godinu, saopšteno je u objavi tromesečnih rezultata, iako je verovatno da će zahvaljujući vakcinama protiv kovida-19 biti smanjena potreba za obrazovanjem i radom na daljinu.

Od februara 2020. do januara 2021. Zum je imao 2,65 milijardi dolara prihoda, osnosno 327 odsto više nego prethodne godine i neto dobit od 672 miliona dolara, u odnosu na 25 miliona u 2019-2020.

“Počastvovani smo našom ulogom privilegovanog partnera i motora za savremeno okruženje ‘rada od bilo gde'”, rekao je šef kompanije Erik Juan u saopštenju.

Zum sastanci postali su deo svakodnevnog života miliona ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U poslednjem tromesečju, u sezoni praznika obeleženoj ponovljenim zaključavanjima i pozivima da se ne organizuju okupljanja Zum je ostvario prihod od 882 miliona dolara (povećanje od 369 odsto), i neto dobit od 260 miliona dolara, u odnosu na 15 miliona dolara u tromesečju od novembra 2019. do januara 2020.

Krajem januara grupa je imala 467.000 firmi klijenata sa više od 10 zaposlenih.

Akcije grupe skočile su gotovo devet odsto nakon objave planova poslovanja. Investitori su želeli da čuju da kompanija očekuje da će i dalje imati dobre rezultate i da će milioni ljudi nastaviti da koriste njenu platformu za video konferencije za rad na daljinu i praćenje nastave onlajn.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pandemija 2021 2020 berza zoom aplikacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana