Tekst objavljen: 18.08.2017 14:46        


Najveći američki trgovinski lanac, Wal Mart, objavio je rezultate poslovanja za drugi kvartal neznatno iznad očekivanja tržišta, ali su akcije na jučerašnjem trgovanju ipak zabeležile pad od 1,6 odsto na 79,7 dolara.

 Online prodaja podigla prihode Wal Mart-a

Wal Mart je u periodu april-jun zabeležio prihod od 123,4 milijarde dolara (rast od 2,1 odsto), potukavši očekivanja tržišta za 560 miliona dolara.

Dobit po akciji bila je veća za jedan cent od očekivanja i iznosila je 1,08 dolara. Prodaja u postojećim prodavnicama je porasla 1,7 odsto, u skladu sa očekivanjima, zahvaljujući pre svega rastu prodaje u SAD od 1,8 odsto, dok je prodaja na međunarodnom tržištu pala jedan odsto na 28,3 milijarde dolara.

Najsjajniji deo kvartalnog izveštaja je online prodaja koja je skočila 60 odsto, nakon što su nove akvizicije dale značajan doprinos rastu.

Wal Mart je preuzeo velike investicije u online trgovini i promociji kako bi zadržao cene konkurentnim i odbranio tržišni udeo od narastajuće konkurencije, pre svega Amazona. Veće investicije su se odrazile na pad profitne margine, ali su doprinele rastu prometa.

Uprava je napomenula da očekuje dobit u tekućem kvartalu u rasponu 0,90-0,98 dolara u odnosu na očekivanja od 0,98 dolara po akciji, dok se za celu godinu očekuje dobit po akciji u rasponu 4,30-4,40 dolara u odnosu na konsenzus od 4,36 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana