Tekst objavljen: 19.05.2016 12:19        


Najprometnijih deset aerodroma na teritoriji bivše Jugoslavije uslužili su preko četiri miliona putnika tokom prva četiri meseca ove godine, a lidersku poziciju u pogledu rasta drži aerodrom u Skoplju, piše portal EX-YU Aviation News. Ovaj glavni aerodrom u Makedoniji zaključno sa aprilom uslužio je 466.956 putnika što je povećanje od 25% u odnosu na isti period prošle godine. 

Aerodrom „Nikola Tesla“ sa najslabijom stopom rasta

Sledi Dubrovački aerodrom sa rastom od 21 odsto nakon jake sezone tokom zime. Iako su zvaničnici ove kompanije najavili rast od tri odsto za ovu godinu, ovaj aerodrom očekuje prometno leto s obzirom da će na njega sletati 54 avio-kompanije iz 24 zemlje.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ je zadržao poziciju najprometnije vazdušne luke u regionu sa 1,2 miliona putnika, registrovavši pad od 2,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo smanjenje je pre svega posledica pada broja avio-operacija. Uprkos ovom negativnom trendu, beogradski Aerodrom očekuje da će uslužiti oko pet miliona putnika ove godine. Ljubljanski aerodrom je takođe zabeležio pad broja putnika od 0,7 odsto, pre svega usled lošije statistike u aprilu u odnosu na isti mesec prošle godine.

Ljubljanski aerodrom očekuje slabiji rast od prošlogodišnje uz očekivani broj putnika na godišnjem nivou od 1,5 miliona putnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana