Tekst objavljen: 02.12.2016 12:29        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, izjavio je Tanjugu v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević dodajući da će Aerodrom krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika.

Aerodrom u novembru uslužio 11 odsto više putnika

U novembru su zabeležena za ovaj mesec rekordna 331.242 putnika, čak 11 odsto više u odnosu na isti mesec prethodne godine, što je najveće procentualno mesečno povećanje u ovoj godini, naglasio je Vlaisavljević.

Kako kaže, u novembru je zabeleženo i uvećanje poletanja i sletanja od četiri odsto u odnosu na isti mesec lani. Od početka godine uslužili smo oko 4,6 miliona putnika, što nam daje realna očekivanja da ćemo krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika, ističe Vlaisavljević. Rekordi u obimu aviosaobraćaja održavaju se i na finansijske rezultate.

Ukupni prihodi ostvareni u prvih deset meseci 2016. godine iznose 60,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 58,9 miliona evra i veći su za pet odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Neto dobit u ovom periodu iznosi 21,6 miliona evra i veća je za 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine", naveo je čelnik Aerodroma.

Po profitnoj stopi od 40 odsto u ovoj godini, Aerodrom "Nikola Tesla" ubedljivo je najbolji među preduzećima u većinskom državnom vlasništvu. Prema trenutnim parametrima, očekuje nas najbolja godina u poslovanju kompanije, rekao je Vlaisavljević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana