Tekst objavljen: 07.07.2017 11:35        


Nakon što su krajem juna akcije Tesle zabeležile istorijski maksimum, u međuvremenu su izgubile na vrednosti više od 20 odsto, usled zabrinutosti investitora oko rezultata prodaje, pojačane konkurencije i bezbednosti njegovih vozila.

Akcije Tesle i tehnički u fazi korekcije nakon pada

Akcije Tesle pale su na jučerašnjem trgovanju 5,6 odsto na 308,8 dolara, dok su na nedeljnom nivou izgubile na vrednosti 14,6 odsto.

U proteklih nekoliko dana veliki broj investicionih kompanija kao što su Goldman Sachs, Bernstein, KeyBanc Capital i Cowen izrazili su razočaranje rezultatima prodaje kompanije u drugom kvartalu. Tesla je saopštio da je u periodu april-jun prodao oko 22.000 vozila, u odnosu na očekivanja tržišta od 24.200.

Kao razlog smanjene prodaje, iz kompanije su naveli prekide u proizvodnji usled neredovne isporuke baterija. Pritisak na prodaju Teslinih akcija donela je i pojačana aktivnost konkurencije (poput Volvoa i BMW-a), ali i pokretanje pitanja bezbednosti njegovih modela koje je kompanija označila kao najbezbednije u istoriji.

Nakon skorašnje korekcije u vrednosti, tržišna kapitalizacija Tesle je pala na 50,7 milijardi dolara, te se GM ponovo vratio na prvo mesto u američkoj auto industriji prema tržišnoj vrednosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana