Tekst objavljen: 07.03.2019 11:46        


Beogradska Viktorija grupa objavila je ponudu za preuzimanje akcija Sojaproteina (SJPT) koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Akcionarima Soje 180 RSD po akciji u javnoj ponudi

 Viktorija je 24. januara na Beogradskoj berzi stekla 13,2 odsto akcija mahom na 180 dinara, što je i cena u ponudi za preuzimanje koja je danas objavljena.

Ponuda će trajati zaključno sa 26. martom tekuće godine, a u rukama manjinskih akcionara nalazi se 31,8 odsto akcija.

Viktoriju je prošlog leta preuzela MK grupa, nakon što je od banaka otkupila dugove ove prezadužene kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nakon ovog događaja nastupila je obaveza upućivanja javne ponude za preuzimanje akcija u zavisnim preduzećima, a ovaj proces je već okončan u Veterinarskom zavodu (VZAS) gde je potom usledio i prinudni otkup akcija.

Ovaj cilj u Sojaproteinu većinski vlasnik će teže ostvariti usled disperzovanog vlasništva i većeg broja manjinskih akcionara.

2 komentara

  1. User image
    Aleksandar 07.03.2019 17:59

    Nadam se da nece uspeti u preuzimanju akcija jer manjinski akcionari ne smetuje Miskovicu i Babovicu da slobodno vode firmu jer vec sada imaju vecinu prilikom odlucivanja.Uostalom ne vidim da na bilo koji nacin drzanje celokupnog kapitala firme predstavljaju smetnju u rukovodenju mislim da im je cilj samo da preprodaju firmu i tako lepo zarade otkupljujuci akcije po niskim cenama kao sto su uradili sa Veterinarskim zavodom Subotica.

  2. User image
    Srdjan Brkljac 10.03.2019 11:53

    Da li je ponuda obavezujuca?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana