Tekst objavljen: 15.05.2017 9:16        


Najveća evropska osiguravajuća grupacija, Allianz, objavila je rast poslovanja u prvom kvartalu tekuće godine, uglavnom zahvaljujući segmentu životnog i zdravstvenog osiguranja i američkom društvu za upravljanje, Pimco, potvrdivši planirane rezultate 2017. godinu.

Allianz objavio solidan start godine

Ukupan prihod iznosio je 36,2 milijarde evra, u poređenju sa 35,4 milijarde evra iz prethodne godine, dok je operativna dobit zabeležila rast od 9,4 odstona 2,9 milijardi evra.

Neto dobit iznosila je 1,8 milijardi evra, dok je u istom periodu prošle godine ostvareno 2,1 milijarda evra dobiti, zahvaljujući jednokratnom profitu od prodaje udela u drugim finansijskim institucijama.

U ovom tromesečju zabeležena je dobit po akciji od 4 evra, dok je u istom periodu prošle godine iznosila 4,71 evra. Segment životnog i zdravstvenog osiguranja registrovao je snažan rast operativne dobiti od 35,5 odstona 1,2 milijarde evra, dok je isti pokazatelj poslovanja društva za upravljanje uvećan za 24,4 odstona 572 miliona evra.

Do 5. maja tekuće godine, grupacija je otkupila 6,7 miliona akcija, što predstavlja 1,5 odsto akcijskog kapitala. Menadžment je takođe potvrdio planirane rezultate na nivou cele godine, odnosno operativnu dobit od 10,8 milijardi evra. Akcije Allianz-a u petak su pale 0,3 odstona 172,8 evra, dok od početka godine registruju skok od 10 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana