Tekst objavljen: 06.04.2017 10:36        


Rekordni prihodi Samsungove divizije za proizvodnju čipova mogli bi da utiču na najsnažniju profitabilnost kompanije u poslednje tri godine, a sledeći kvartal bi čak mogao i da prevaziđe ovaj rezultat ukoliko lansiranje novog modela Galaxy S8 bude uspešno. 

Analitičari očekuju snažan oporavak Samsunga

Snažan oporavak ove divizije pomoći će kompaniji da prevaziđe probleme koje je imala sa prethodnim modelom Galaxy Note 7 i previranjima u okviru menadžmenta. Akcije Samsunga, najveće koreanske kompanije po tržišnoj kapitalizaciji i najvećeg svetskog proizvođača čipova, su nadomak istorijski maksimalne vrednosti, nakon što su od početka godine postigle rast od 17 odsto, dok su u toku 2016. godine zabeležile jak skok od 43 odsto.

Analitičari okupljeni oko Reuters-a predviđaju da će operativna dobit u prvom kvartalu biti uvećana 41 odsto u odnosu na prošlogodišnji rezultat, odnosno biti na nivou od 9,4 biliona KRW (8,3 milijarde dolara), zahvaljujući rekordnom prihodu divizije za proizvodnju čipova od 5,8 biliona KRW (5,1 milijardu dolara). Lansiranje Galaxy S8 modela očekuje se 21. aprila, a smatra se da će profit u drugom kvartalu dostići snažnih 11,9 biliona KRW (10,6 milijardi dolara), čime će se Samsung vratiti na lidersku poziciju proizvođača mobilnih telefona, jer se očekuje da će prodaja ovog modela daleko nadmašiti prethodnika Galaxy S7.

Procene prihoda i operativne dobiti Samsung će objaviti u petak, dok će detaljni zvanični rezultati biti predstavljeni krajem aprila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana