Tekst objavljen: 05.07.2017 12:53        


Nemačka farmaceutska kompanija Stada saopštila je da bi investicioni fondovi Bain Capital i Cinven mogli zatražiti regulatorno odobrenje za novu ponudu za preuzimanje ove kompanije, nakon što je prošle sedmice propala inicijalna ponuda vredna 5,3 milijarde evra.

Bain i Cinven drugi put pokušavaju da preuzmu Stadu

Nova ponuda bi morala da bude odobrena od nemačkog regulatornog tela, Bafin-a, ali i same kompanije pošto po nemačkim zakonima inače nije dozvoljeno obnavljenje ponude u roku od godinu dana. Financial Times je saopštio u ponedeljak da bi Bain i Cinven mogli uputiti novu ponudu u roku od 48 sati.

Ovi investitori bi mogli da ponude istu cenu od 66 EUR, ali bi mogli i da smanje prag za uspeh ponude na 65 odsto ili još niže. Na prethodnu ponudu, koja je okončana početkom prošle sedmice, pozitivno su odgovorili investitori koji reprezentuju 65,5 odsto akcija, dok je prag za uspeh bio postavljen na 67,5 odsto.

Iznenađenje u pogledu neuspeha ponude bilo je tim veće jer je ponuđena cena nosila premiju od 49 odsto u odnosu na cenu od 9. decembra kada je po prvi put objavljena namera uprave za pronalaženje strateškog partnera. Uporedo, stigla je vest da su Stadini rukovodioci, predsednik i finansijski direktor, podneli ostavke neposredno nakon što je objavljena informacija o mogućem obnavljanju ponude.

Akcije Stade na jučerašnjem trgovanju oporavile su se dodatnih 2,2 odsto na 63,9 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana