Tekst objavljen: 08.03.2017 18:15        


Nakon četiri dana rasta, domaće tržište akcija zabeležilo je blagi pad vrednosti uz solidan promet. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je za petinu procenta na 739,1 poen, dok je ukupan promet u trgovanju dostigao 39,6 miliona RSD (0,32 miliona EUR).

Belex, dnevn izveštaj

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je nastavio trend rasta uz odličan promet od 13 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.280 RSD. Ova hartija beleži rast vrednosti i šesti dan zaredom, a tokom ovog perioda zabeležen je kumulativan skok veći od 9%.

Država je nedavno raspisala tender za koncesiju za ovu kompaniju, a prema izjavama državnih zvaničnika postoji veliko interesovanje investitora. Energoprojekt holding (ENHL) je nastavio rast vrednosti, skočivši danas 1,5% na 1.448 RSD uz promet od 5,4 miliona RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) je oslabila pola procenta na 763 RSD uz promet od 1 milion RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN), nakon jučeršanjeg velikog skoka, pala 2% na 1.710 RSD uz minorno trgovanje.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval (IMPL) blago je porasla na 3.030 RSD uz reailzaciju od 0,4 miliona RSD, dok se Tehnogas (TGAS) spustio 0,7% na 13.310 RSD uz realizaciju od 0,3 miliona RSD. Najprometnija akcija na tržištu bio je smederevski Milan Blagojević (MBLS) koji se zadržao na ceni od 6.500 RSD uz promet od 15 miliona RSD.

Ova hartija je ušla u fokus investitora od septembra prošle godine otkada je skoro duplirala vrednost uz znatno pojačanje investicione aktivnosti. Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana