Tekst objavljen: 25.07.2016 15:26        


Početak trgovačke sedmice obeležila je slaba investiciona aktivnost, uz blagi oporavak berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 11,8 miliona RSD (95 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 zabeležio rast od 0,4% na 612,8 poena.

Belex, dnevni izveštaj

Naftna industrija Srbije (NIIS) je bila najprometnija hartija sa realizacijom od 2,3 miliona RSD po prosečnoj od 615 RSD, što je identično nivou ostvarenom prethodnog trgovačkog dana. Proizvođač i trgovac tehničkim gasovima, Messer Tehnogas (TGAS), nastavlja kontinuirani rast već peti uzastopni dan, uz današnji rast od 3,7% na 9.270 RSD i ostvareni promet od 1,6 miliona RSD.

Od početka meseca akcije ove kompanije zabeležile su rast od 12,5%. Termika Beograd (TRBG) posle dužeg vremena beleži trgovanje u visini od 2,2 miliona RSD po ceni od 3.500 RSD, bez promene u odnosu na poslednju realizaciju. Beogradski Telefonkabl (TLKB) takođe je prekinuo dug period nelikvidnosti, ostvarivši promet od 1,6 miliona RSD po ceni od 1.700 RSD. Akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) nastavljaju sa trgovanjem po nepromenjenoj ceni od 1.200 RSD uz realizaciju od 1,1 milion RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zabeležio je blagi rast od 0,4% na 978 RSD uz ostvareni promet od 0,9 miliona RSD. Kako je ranije objavljeno, ova kompanija je registrovala pad broja putnika u prvoj polovini godine od 1,2%, a jedan od razloga je odluka nacionalnog operatera, Air Serbia, da konsoliduje zimski red letenja. Među dobitnicima našle su se i akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) sa rastom cene od 2,4% na 2.679 RSD uz ostvareni promet od 1,2 miliona RSD.

Državne dužničke hartije danas nisu beležile trgovanje. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana