Tekst objavljen: 25.05.2017 15:33        


Tržište akcija prekinulo je dvodnevni silazni trend beležeći blagi rast berzanskih indeksa uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 39,7 miliona RSD (0,3 miliona EUR). Indeks Belex15 ostvario je blagi rast na 736,5 poena.

Belex, dnevni izveštaj

Ponovo je najprometnija hartija bio Energoprojekt holding (ENHL) sa ukupnom realizacijom od 21,3 miliona RSD uz neveliki pad cene na 1.498 RSD. Danas je bio zadnji dan za kupovinu akcija ove kompanije kako bi se steklo pravo učešća na skupštini akcionara koja je zakazana za 8. jun.

Odličan promet zabeležio je i Impol Seval iz Sevojna (IMPL) koji je ojačao skoro 4% na 3.431 RSD uz trgovanje vredno 15,5 miliona RSD. Uprava ove kompanije sazvala je skupštinu akcionara za 16. jun tekuće godine, a na dnevnom redu biće usvajanje finansijskih izveštaja kompanije za prošlu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti. Kompanija je prošle godine ostvarila rekordne rezultate - neto profit od 1,2 milijarde RSD što je za trećinu bolji krajnji rezultat u odnosu na godinu pre.

Naftna insutrija Srbije (NIIS) zabeležila je skroman promet od 0,6 miliona RSD uz pad cene od 0,5% na 741 RSD, dok se beogradski Aerodrom (AERO) blago spustio na 1.300 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) registrovalo je promet od 0,5 miliona RSD, oslabivši 0,9% na 4.949 RSD, dok su prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) zabeležile identičan promet uz neveliki rast na 2.707 RSD. Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana