Tekst objavljen: 23.06.2017 9:20        


Poslednji trgovački dan u nedelji obeležila je veća investiciona aktivnost u odnosu na prethodne dane uz blagi pad berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 76,9 miliona RSD (0,6 miliona EUR) dok je indeks Belex15 neznatno oslabio na 705,8 poena.

Belex, dnevni izveštaj

Halkbanka (CCNB) je posle dužeg perioda nelikvidnosti bila danas najprometnija akcija sa realizacijom od 53 miliona RSD po prosečnoj ceni od 9.300 RSD, što predstavlja rast od 3,3% u odnosu na prethodno trgovanje. Ovo je najviša cena na zatvaranju zabeležena od septembra prošle godine.

Halkbanka je prošlog meseca objavila nerevidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji su pokazali snažan rast profitabilnosti iz osnovnog biznisa – rast dobiti po osnovu kamata od 31,7% na 357,3 miliona RSD uz pad krajnjeg rezultata banke usled manjih prihoda po osnovu ranije otpisanih plasmana, kao i većih ostalih rashoda.

Među najlikvidnijim akcijama bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) sa prometom od 11,8 miliona RSD uz blagi rast cene od 0,6% na 2.620 RSD. Odličan promet od 8,6 miliona RSD je zabeležio proizvođač i trgovac tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), po prosečnoj ceni od 11.200 RSD što predstavlja rast od 0,7% u odnosu na poslednje trgovanje. Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) beleže oporavak drugi dan zaredom, ojačavši danas 0,9% na 665 RSD uz trgovanje vredno 1,5 miliona RSD.

Danas je zabeležena pojačana tražnja za ovim akcijama na nivou oko 665 RSD koja je ostala nezadovoljena do kraja trgovanja. Energoprojekt holding (ENHL) spustio se 0,6% na 1.441 RSD uz registrovani promet od 1,1 milion RSD, dok je beogradski Aerodrom (AERO) zabeležio mizeran promet uz pad cene od 0,8% na 1.288 RSD. Državne dužničke hartije danas nisu zabeležile realizaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana