Tekst objavljen: 18.06.2018 8:38        


Četvrtu sedmicu zaredom nastavljen je silazni trend domaćeg tržišta akcija, dok je ukupan promet takođe oslabio na 930,3 miliona dinara (7,9 miliona evra). Ponovo su u trgovanju dominirale državne obveznice, dok se akcijama sporadično trgovalo uz nastavak silaznog trenda. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,7 odsto na 730,7 poena.

Belex nastavio negativni trend, promet 7,9 miliona EUR

Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je najprometnija akcija protekle sedmice sa prometom od 9,1 milion dinara, stizavši u nekoliko navrata do psihološke granice od 700 dinara, na kojoj je i okončala nedelju. Uzevši u obzir dividendu koju će dobiti akcionari kompanije koji su taj status imali 11. juna, ovo su najviši nivoi akcije u tekućoj godini. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) oporavile su se protekle sedmice 1,7 odsto na 1.647 dinara. Kompanija je zakazala novu skupštinu na kojoj će se raspravljati o odobravanju koncesije, a nesaglasni akcionari će imati pravo na otkup akcija po utvrđenoj tržišnoj vrednosti. Messer Tehnogas (TGAS) je bio najveći gubitnik na tržištu nakon što je otpočelo trgovanje akcijama ove kompanije bez prava na dividendu iz prošlogodišnje dobiti (500 dinara bruto po akciji).

Akcije ovog proizvođača i distributera tehničkih gasova pale su 7,2 odsto na 11.002 dinara. Posle dužeg vremena, akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) su bile među prometnijim papirima. Kompanija je u petak izvestila da je zavisno preduzeće EP Industrija u Sudanu ugovorilo posao vredan 14 miliona evra. Akcijama bečejskog Sojaproteina (SJPT) od danas, 18. juna, više se ne trguje na listingu organizovanog tržišta, već na segmentu Open Market, nakon što je kompanija dobila negativno mišljenje revizora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana