Tekst objavljen: 18.02.2019 11:26        


Domaće tržište akcija oslabilo je protekle sedmice 1,8 odsto mereno indeksom Belex15, dok je ukupan promet na tržištu, zahvaljujući državnim obveznicama, iznosio 513,3 miliona dinara (4,3 miliona evra).

Belex ponovo ispod 700 poena, Fitofarmacija najprometnija

Najprometnija akcija bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) sa realizacijom od 25,2 milion dinara, mahom na ceni od 2.720 dinara.



Prošle godine Fitofarmacija je bila druga hartija po prometu na Beogradskoj berzi, a sličan trend se nastavlja i u tekućoj godini. Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) i protekle nedelje su blago fluktuirale u rasponu 680-686 dinara uz promet od 11,9 miliona dinara.

Poslovni ambijent za naftaše širom sveta se postepeno popravlja pa je protekle sedmice cena sirove nafte tipa Brent stigla na najviši nivou u poslednja tri meseca. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je nastavio silazni trend, oslabivši dodatnih 10,7 odsto na 979 dinara. Nadzorni odbor kompanije sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 18. mart na kojoj će biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Predložena je dividenda od 1.787,44 dinara po akciji, a pravo na raspodelu će imati svi akcionari koji su imali taj status na dan 31. decembar prošle godine Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) nedelju su završile u plusu od 1,1 odsto na 10.852 dinara uz skroman promet, a po prvi put u protekle tri sedmice dostizale su psihološku granicu od 11.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Komercijalne banke (KMBN) pale su 2,1 odsto na 2.350 dinara uz mali promet. Državni zvaničnici su ponovo potvrdili posvećenost privatizaciji banke i nameri da se izbegne put opcija od strane inostranih akcionara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana