Tekst objavljen: 15.10.2018 15:37        


Najveći pad globalnih berzi u poslednjih šest meseci nije ostavio mnogo posledica na Beogradsku berzu protekle sedmice. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, je zabeležio neznatan rast, dok je ukupan promet na trgovanju iznosio 1,5 milijardi dinara (12,9 miliona evra).

Belex stabilan uprkos kolebanju na svetskim berzama

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) bile su ubedljivo najprometnije protekle sedmice po već ustaljenoj ceni od 2.800 dinara. Ukupno je isprometovano pola procenta od ukupnog broja akcija, mahom u velikom trgovanju od petka. Naftna industrija Srbije (NIIS) je zabeležila blagi rast vrednosti na 685 dinara uz trgovanje vredno 11,9 miliona dinara.

NIS je nastavio da beleži pritisak na strani tražnje u uslovima visoke cene sirove nafte, premda se protekle sedmice Brent ponovo vratio nadomak granice od 80 dolara po barelu. Slično kao i protekle nedelje, Komercijalna banka (KMBN) je većinu prometa od nepunih 10 miliona dinara zabeležila na nivou od 1.960 dinara. Od početka godine akcije ove banke beleže plus od 3,2 odsto, pre svega usled povećanih očekivanja investitora po pitanju privatizacije ove banke.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) se protekle sedmice mahom trgovao u rasponu 1.660-1.676 dinara u nedostatku novih informacija u vezi sa vremenskim okvirom odvijanja koncesionog postupka. Državni zvaničnici su pre nekoliko sedmica najavili uplatu koncesiona do kraja godine što je Aerodrom oborilo ispod nivoa od 1.700 dinara gde se neko vreme nalazio.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana