Tekst objavljen: 06.12.2016 10:05        


Nakon što je ranije ove godine aplicirala za uključenje u SEE Link, Beogradska berza (BELEX) je juče postala aktivni član SEE Link mreže, čime je trgovanje putem ove platforme postalo moguće i na domaćem tržištu kapitala. 

Beogradska berza i operativno postala deo SEE Link-a

„Operativno priključenje SEE Link platformi je značajan dan za budući razvoj i pozicioniranje i Beogradske berze i našeg regiona. Na ovaj način Beogradska berza želi da nacionalno i regionalno tržište kapitala učini komplementarnim segmentom za finansiranje razvoja privatnog sektora, sa jedne strane, te atraktivnim područjem na investicionoj mapi, šireći investitorima broj dostupnih investicionih alternativa, sa druge strane.

Ovim ostajemo u potpunosti posvećeni stvaranju snažnijih, a u našem regionu još uvek nedostajućih, veza realnog sektora i tržišta kapitala“, izjavio je direktor Beogradske berze, Siniša Krneta.

SEE Link projekat pokrenule su berze iz Bugarske, Hrvatske i Makedonije, sa ciljem da se kreira regionalna infrastruktura za trgovanje hartijama od vrednosti listiranim na ove tri berze. Pored Beogradske berze još četiri berze se pripremaju za uključenje u SEE Link: Atinska, Banjalučka, Ljubljanska i Montenegro berza, a interes za pridruživanje iskazalo je još nekoliko berzi u regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana