Tekst objavljen: 02.06.2017 15:10        


Direktor Beogradske berze, Siniša Krneta, rekao je da očekuje da planirana inicijalna ponuda akcija (IPO) kompanije MK Fintel Wind, zajednički projekat domaće MK grupe i italijanske Fintel Energia grupe, podstakne još listiranja na Beogradskoj berzi.

Beogradska berza očekuje još inicijalnih ponuda

„Ako MK Fintel Wind uspe u nameri da sprovede IPO, verujem da se otvaraju mnoga vrata za srpsko tržište“, rekao je Krneta na marginama finansijske konferencije u Sofiji. Ranije, tokom maja, MK Fintel Wind je saopštio da planira IPO na Beogradskoj berzi, putem kojeg će ponuditi između 20 i 40 odsto kapitala.

Kompanija planira da prikupi 60 miliona evra od institucionalnih i pojedinačnih investitora, a sredstva će biti investirana u projekat vetroparka Košava kapaciteta 117 MW i druge manje projekte.

Krneta je saopštio da je predfaza procesa inicijalne ponude akcija otpočela, a da će do kraja juna biti objavljen definitivan plan sprovođenja IPO-a. MK Fintel Wind je saopštio da očekuje da tržišna kapitalizacija kompanije dostigne nivo između 100 i 120 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana