Tekst objavljen: 03.04.2017 14:45        


Kanadska kompanija za izradu softvera, BlackBerry, objavila je solidan kvartalni prihod i prepolovljene operativne troškove, kao i očekivanja o profitabilnosti u 2018. godini. 

BlackBerry potukao očekivanja, rast prihoda

Nakon što se kompanija odlučila da pomeri fokus sa proizvodnje mobilnih telefona na izradu softvera i zaštite, zabeležan je snažan rast poslovanja u segmentu izrade softvera od 12,2 odsto na 193 miliona dolara, dok je neto gubitak smanjen na 47 miliona dolara, sa 238 miliona dolara u prethodnoj godini.

Prihodi koje je BlackBerry ostvario u ovom kvartalu iznosili su 297 miliona dolara, dok su analitičari predviđali 289,3 miliona dolara, a operativni troškovi su sniženi 49 odsto na 229 miliona dolara. Bruto margina je uvećana na 60,1 odsto, sa 43,3 odsto iz prošle godine, dok je rast narudžbina iznosio 16,7 odsto u odnosu na prošli kvartal.

Menadžment BlackBerry-ja je izjavio da je kompanija nastavila fazu saradnje licenciranja prozvoda sa kineskim proizvođačem elektronskih uređaja, TCL, kompanijom koja je već razvila tri proizvoda ovog brenda. Poslednji model, BlackBerry Key One, biće predstavljen u maju. Na trgovanju u petak akcije ove kompanije skočile su 11,1 odsto na 10,3 kanadskih dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana