Tekst objavljen: 01.07.2019 14:45        


Domaće tržište akcija zabeležilo je pad od 0,2 odsto tokom juna, mereno indeksom Belex15, dok je ukupan promet, u velikoj meri zahvaljujući državnim obveznicama, dostigao 7,8 milijardi dinara (65,9 miliona evra)

Blagi pad Belexa u junu, Sojaprotein najprometniji

U prvoj polovini godine ova korpa najlikvidnijih akcija oslabila je četiri procenta, u velikoj meri kao posledica prolaska preseka za vanredno visoku dividendu Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO).



Najprometnija akcija tokom juna bio je bečejski Sojaprotein (SJPT), zahvaljujući pre svega velikim transakcijama od petka. Ukupan promet tokom meseca iznosio je skoro 450 miliona dinara, uglavnom na ceni od 180 dinara. Solidan promet od 108,2 miliona dinara zabeležila je Komercijalna banka (KMBN) uz rast cene od 5,3 odsto na 2.949 dinara, dok je sa realizacijom od 47,9 miliona dinara Aerodrom "Nikola Tesla" skočio 4,8 odsto na 812 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Osim Komercijalne i Aerodroma, među dobitnicima bilo je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) koje se domoglo nivoa od 5.500 dinara uz rast cene od 5,3 odsto, dok je gubitnike predvodila Naftna industrija Srbije (NIIS). Akcije NIS-a pale su 5,1 odsto na 685 dinara, pre svega kao posledica prolaska dana dividende, dok se iz istih razloga Galenika Fitofarmacija (FITO) spustila 3,3 odsto na 2.900 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex sojaprotein Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana