Tekst objavljen: 04.06.2018 9:40        


Proteklih pet trgovačkih dana doneli su skroman promet od 566,4 miiona dinara (4,8 miliona evra), pre svega usled slabijeg trgovanja državnim dužničkim hartijama. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,3 odsto, zadržavši se tik iznad nivoa od 741 poena.

Blagi pad Belexa uz skroman promet

Komercijalna banka (KMBN) je zadržala oreol najprometnije akcije i protekle sedmice sa realizacijom od 50,9 miliona dinara, mahom ostvarenoj na ceni od 1.888 dinara. Potkraj nedelje, akcije ove najveće domaće banke pod kontrolom države porasle su na 1.900 dinara, ali sa minornim prometom. Ovu granicu akcije Komercijalne poslednji put su preskočile početkom februara tekuće godine. Naftna industrija Srbije (NIIS) je zabeležila solidan promet od 37,2 miliona dinara, uglavnom na nivou od 725 dinara. Još četiri trgovačka dana moguće je kupiti akcije ove najveće domaće kompanije sa pravom učešća u raspodeli prošlogodišnje dobiti. Messer Tehnogas (TGAS) je nedelju zatvorio na 11.703 dinara, premda je najveći deo prošlonedeljnog prometa od 19 miliona dinara zabeležen na nivou od 11.800 dinara.

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) objavio je da je tokom maja uslužio skoro 11 odsto više putnika u odnosu na isti mesec protekle godine, dok u prvih pet meseci registruje rast od 6,6 procenata. Uprkos tome, akcije ove kompanije beležile su pad tokom svih pet trgovačkih dana, zaključivši sedmicu na 1.651 dinar uz promet od 13,6 miliona dinara. Gubitnik nedelje bio je bečejski Sojaprotein (SJPT) koji je objavio revidirani finansijski izveštaj za prošlu godinu koji doneo gubitak od 6,5 milijardi dinara, nakon ogromnog otpisa potraživanja prema matičnoj kompaniji i povezanim licima. Akcije Soje spustile su se protekle sedmice 4,2 odsto na 183 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana