Tekst objavljen: 13.11.2018 8:36        


Domaće tržište akcija zabeležilo je blagi rast vrednosti protekle sedmice, dok je ukupan promet zahvaljujući državnim obveznicama dostigao 2,2 milijarde dinara (skoro 19 miliona evra). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je 0,3 odsto na 744,6 poena.

Blagi rast Belexa, Komercijalna najprometnija

Komercijalna banka (KMBN) bila je ubedljivo najprometnija akcija sa realizacijom od 69,8 miliona dinara, zahvaljujući pre svega jednoj transakciji od petka na nivou od 2.055 dinara. Nedeljni maksimum ova hartija je dostizala na nivou od 2.100 dinara, ali na ovoj ceni nisu zabeleženi veći prometi.

Prvi put od sredine septembra, Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je dostigao granicu od 1.700 dinara uz promet od 25,9 miliona dinara. Kompanija je izvestila da je uslužila petomilionitog putnika, te da u novembru beleži rast broja putnika veći od devet odsto. Očekuje se da bi tokom decembra francuski Vinci konačno trebalo da ispuni finansijske obaveze i otpočne koncesiju ove kompanije.

Naftna industrija Srbije (NIIS) stizala je nadomak granice od 700 dinara, ali je gro prometa ostvareno na nivou od 685 dinara. NIS će u sredu objaviti rezultate poslovanja za treći kvartal i prvih devet meseci, a očekuju se značajno bolji rezultati usled povoljnog poslovnog ambijenta za kompaniju u periodu jul-septembar. Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) zadržale su se na 2.800 dinara, uz neveliki promet.

Kontinuirana tražnja na ovom nivou prilično je iscpela ponudu ove hartije, pa je krajem nedelje ostala i nezadovoljena tražnja. Metalac (MTLC) je nastavio blago da oscilira, okončavši sedmicu na nivou od 2.040 dinara. Kompanija će u sredu objaviti nekonsolidovane rezultate poslovanja za matičnu kompaniju i zavisna preduzeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana