Tekst objavljen: 23.11.2018 9:45        


Na oglas koji je država raspisala za izbor finansijskog savetnika za prodaju državnog udela u Komercijalnoj banci (KMBN) prijavilo se 14 kompanija, saznaje eKapija u Ministarstvu finansija.

Četrnaest kandidata za finansijskog savetnika

Rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti istekao je 12. novembra, a kako je rečeno za ovaj portal, u narednim danima će kompanijama koje su ušle u uži izbor biti dostavljen zahtev za podnošenje ponuda, piše eKapija.

"Očekuje se da izbor savetnika bude okončan i da ugovor o konsultantskim uslugama bude potpisan do kraja godine", navode u ministarstvu i dodaju da se očekuje da javni poziv za privatizaciju bude objavljen do kraja juna, a da se transakcija završi do kraja naredne godine.

Poziv za finansijskog savetnika je Ministarstvo finansija sredinom oktobra uputilo vodećim međunarodnim firmama koje, kako je navedeno, imaju značajno iskustvo u privatizaciji banaka i raspolažu timom iskusnih eksperata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Država u Komercijalnoj banci ima udeo od 41,74 odsto, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) 24,43 odsto, IFC 10,15 odsto akcija, nemački DEG fond 4,6 odsto, a švedski Svedfond 2,3 odsto udela.

Planovi za prodaju Komercijalne banke postali su aktuelni još 2006. godine, posle prve dokapitalizacije banke od strane EBRD-a, a pre tri godine za privatizacionog savetnika Komercijalne banke na tenderu je izabrana investiciona kuća Nomura International.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana