Tekst objavljen: 10.01.2018 9:11        


Nemački dobavljač opreme za automobilsku industriju Continental očekuje dalji rast prihoda od prodaje u 2018. godini pod uticajem rastuće potražnje za tehnologijama vezanim uz električna vozila i sisteme podrške u vožnji.

Continental optimističan u pogledu prihoda u 2018.

Preliminarni rezultati nemačke kompanije pokazali su rast prihoda od prodaje za oko osam odsto u prošloj godini, na približno 44 milijarde evra, stoji u saopštenju grupe sa sedištem u Hannoveru, objavljenim u utorak. Prihodi bi i u ovoj godini mogli nastaviti da rastu i dostignu približno 47 milijardi evra, dodaje se u saopštenju.

Prilagođena EBIT marža zadržala se u prošloj godini na oko 10,8 odsto, nadmašivši zacrtani cilj prema kojem je trebalo da iznosi nešto više od 10,5 odsto. Očekuje se da bi ove godine mogla skliznuti na 10,5 odsto, saopšteno je iz Continentala. Rezultati su objavljeni odmah nakon što su se juče pojavile špekulacije da bi Continental mogao radikalno reorganizovati poslovanje ili ga čak podeliti, zbog čega je cena njegovih akcija skočila na rekordno visoke nivoe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana