Tekst objavljen: 13.04.2017 12:42        


Akcije Daimler-a zabeležile su snažan rast na početku trgovanja u sredu, nakon što je kompanija prethodno objavila skok dobiti pre oporezivanja za prvi kvartal od 87%. 

Daimler i BMW zabeležili snažan rast poslovanja u 1Q

Operativni profit kompanije u periodu januar-mart dostigao je 4 milijarde evra u odnosu na 2,15 milijardi evra u istom periodu 2016, zahvaljujući snažnom rastu profitabilnosti u automobilskom sektoru, a delimično i zahvaljujući jednokratnom dobitku.

Profitna martina pre oporezivanja u glavnom segmentu poslovanja, auto biznisu, skoro je duplirana na 10,6 odsto u odnosu 5,7 odsto u istom periodu lani. S druge strane, BMW je objavio rekordnu prodaju u martu od 5,9 odsto, dok je u prva tri meseca na nivou grupe prodato 587.237 vozila (rast od 5,3 odsto).

Prodaju su podstakli pre svega X-porodični modeli i modeli serije 7, dok su sva regionalna tržišta zabeležila rast. U prvom kvartalu, najveći rast prodaje od 12,4 odsto zabeležilo je kinesko tržište, prodaja na tlu Evrope je povećana 4,2 odsto, dok je u SAD registrovao neznatno povećanje prodaje od 0,6 odsto.

Akcije BMW-a i Daimler-a su tokom trgovanja “istopile” veliki deo dobitaka, zabeleživši do kraja dana skok od 0,9 odnosno 0,3 odsto, respektivno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana