Tekst objavljen: 06.03.2017 10:05        


Deutsche Bank (DB) planira da sprovede prikupljanje kapitala novom emisijom akcija 21. marta vrednom 8 milijardi evra, sa pravom preče kupovine za postojeće akcionare. 

Deutsche Bank povećava kapital za 8 mlrd EUR

Pored ovoga, DB planira da prikupi oko 2 milijarde evra prodajom imovine van glavnog poslovnog područja, računajući i manjinski udeo u Deutsche Asset Management-u.

Ova odluka usledila je nakon burnih 18 meseci za banku, tokom kojih se suočila sa teškim parnicama sa američkim i evropskim regulatorima, hiljadama otpuštanja i brojnim promenama u upravnom odboru. Ovaj period je obeležilo i posrtanje akcija banke koje su tokom septembra pale na niži nivo čak u odnosu na dno zabeleženo tokom svetske finansijske krize.

DB je pre godinu i po dana najavio transformaciju poslovnog modela u četiri poslovne jedinice, a sada je i ta odluka promenjena najavom nove poslovne strukture. Ubuduće DB će poslovati kroz tri poslovne jedinice: odeljenja privatnog i komercijalnog bankarstva, upravljanja imovinom i korporativnog i investicionog bankarstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana