Tekst objavljen: 13.10.2016 18:48        


Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Đorđe Đukić, izjavio je za eKapiju da se veće pomeranje na domaćem bankarskom tržištu neće desiti dok ne dođe do povećanja realnih plata, dok Srbija ne izađe iz aranžmana sa MMF-om koji je obavezujući i dok ne dođe do ozbiljnijeg investicionog talasa koji bi trebalo da pokrene država. 

Đukić upozorava na loše vođenje Komercijalne banke

Ne vidim ko drugi sem države, može da pospeši velike infrastrukturne projekte, koji jedini mogu biti pokretač razvoja.

U krizi kojoj se ne nazire kraj, tvrdi Đukić. Govoreći o Komercijalnoj banci, Đukić kaže da poslednje informacije ukazuju na to da su bilansi iščišćeni, te da su, tek sada, članovi njene uprave, uključujući i predstavnike EBRD-a i Međunarodne finansijske korporacije (IFC), u prilici da predstave realno stanje, što je najblaže rečeno začuđujuće.

Jer ako su ti isti predstavnici međunarodnih institucija sedeli sa predstavnicima države u upravnom odboru i imenovali izvršni odbor, zašto to ranije nisu tražili nego su usvajali izveštaje sa veštački naduvanim profitom za koji se vezivala podela bonusa članovima uprave?

Čišćenjem bilansa sa zabeleženim gubitkom od 2,6 milijardi dinara u prvih šest meseci 2016. znači da je potencijalna prodajna cena Komercijalne banke drastično pala. Najveći ceh će platiti država Srbija kao najveći akcionar – priliv u budžet će biti mnogo manji, dodaje Đukić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana