Tekst objavljen: 16.11.2016 9:22        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" objavio je devetomesečne finansijske izveštaje, kao i odluku nadzornog odbora da se i ove godine akcionarima isplati međudividenda.

Dobit Aerodroma u devet meseci 2,4 mlrd dinara

U periodu januar-septembar, Aerodrom je ostvario poslovni prihod od 6,5 milijardi dinara što je povećanje od 4,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Sam treći kvartal doneo je rast prihoda od 3,2 odsto.

Poslovna dobit kompanije u prvih devet meseci oslabila je 4,5 odsto na 2,9 milijardi dinara, pre svega usled viših troškova zarada. Krajnji rezultat iznosio je 2,4 milijarde dinara i bio je veći za 13,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Negativan efekat na krajnji rezultat imali su otpisi potraživanja u visini od 204,1 milion dinara, koji su se ponovo pojavili nakon šest meseci pauze.

Nadzorni odbor Aerodroma doneo je i odluku da se iz devetomesečne dobiti isplati bruto dividenda u visini od 1,42 milijarde dinara (41,29 dinara po akciji), a kao dan dividende je utvrđen 25. novembar tekuće godine. Isplata dividenda izvršiće se do kraja juna sledeće godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana