Tekst objavljen: 16.11.2018 15:14        


Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) objavio je finansijske izveštaje za prvih devet meseci tokom kojih je nastavljen trend rasta prihoda ove kompanije, koji je tek u manjoj meri ispratio i rast profitabilnosti.

Dobit Aerodroma u prvih devet meseci 2,8 mlrd RSD

Aerodrom je u periodu januar-septembar zabeležio poslovni prihod od preko osam milijardi dinara što predstavlja rast od 11,4 odsto u odnosu na isti period 2017. godine. Ovaj rast realizacije u prvom redu je posledica povećanja broja putnika i prometa robe.

Poslovna dobit kompanije, uprkos činjenici da je u trećem kvartalu uvećana za pet odsto, u prvih devet meseci je porasla nevelikih 1,9 odsto na 3,4 milijarde dinara, dok je neto dobit skočila 3,1 odsto na 2,8 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Finansijska pozicija kompanije i nakon isteka trećeg kvartala ostala je na zavidnom nivou. Gotovinska pozicija umanjena za kreditnu izloženost na kraju septembra iznosila je 3,6 milijardi dinara.

Akcije Aerodroma, u očekivanju potpisivanja koncesionog ugovora, predstavljaju najjaču kariku indeksa Belex15 sa rastom u tekućoj godini od 13,6 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana