Tekst objavljen: 27.07.2016 12:10        


Aerodrom "Nikola Tesla" u prvih šest meseci 2016. imao je ukupan prihod veći od 33 miliona evra, što je za pet odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, izjavio je v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević, navodeći da je neto dobit kompanije u prvoj polovini 2016. veća od 11 miliona evra.

Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 11 miliona evra

Vlaisavljević je dodao da očekuje da aerodrom u tekućoj godni zabeleži dobit između 26 i 30 miliona evra, zahvaljujući delimično i sprovedenim uštedama.

On je rekao Tanjugu da će aerodrom ove godine dostići rekordnih pet miliona putnika i da će 2016. biti rekordna poslovna godina. "Sada smo u špicu letnje sezone i ovo je najuspešnija sezona do sada pošto će jul po svim pokazateljima biti najspešniji u istoriji aerodroma, s obzirom da očekujemo da će u julu biti ukupno 600.000 putnika, što će biti prvi put u istoriji kompanije", rekao je Vlaisavljević.

On je naglasio da aerodrome realizuje investicije koje finansira iz sopstvene dobiti, a ne iz kredita, kao i da su ove godine planirane investicije u infrastrukturu i bezbednost vredne 4,2 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana